paleoporn vol3

Füstölés házilag

2012.11.26. 18:10

Ki ne szeretné a füstölt ételeket? Azt azonban kevesen tudják, hogy akár otthon is elkészíthetjük ezeket az ínyencségeket. Nincs másra szükségünk, mint némi keményfa forgácsra, lehetőleg bükkre, és egy erre alkalmas barkács füstölőre, melynek elkészítése még a legegyügyűbb ember számára is egyszerű. A következőket kell beszereznünk: egy fémrács, erre helyezzük majd a füstölnivalót. Egy fémtálca, egy gázégő (szabad tűzön is lehet), valamint egy fedő.  A lényege az egésznek az, hogy forró füst alatt tartsuk kb. 30 - 60 percig a húst, halat stb., de ne túl meleg alatt, mert akkor meg is sül. Igény szerint a forgácsot borókával, babérral kakukkfűvel fűszerezhetjük. Enjoyy!

Paleolit muffin

2012.11.23. 07:15

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mandula
  • 25 dkg reszelt alma
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl zabtejszín (elhagyható) ettől csak gazdagabb ízű és lesz a tészta
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál dióolaj (elhagyható) könnyebben tudod az olajtól lehúzni a papírkosárkát

A muffint ugyanúgy kell sütni, ahogy a korábbi receptekben olvasod.

Javaslat: először a mandulát daráld le és ezután, az őrölt mandulába reszeld az almát és ezt követően tegyél bele nyírfacukrot. Nekem az a tapasztalatom, hogy ebben a sorrendben a reszelt alma nem engedi ki a levét, illetve a mandula azonnal felszívja, főleg ha a nyírfacukrot a végén kevered hozzá. Így talán nem lesz híg a tészta.

muffin10.jpg

A receptet köszönjük a bűbájos Andreának, jutalma 4 km ingyen futás. Gratulálunk! :)

Újabb követendő edzés

2012.11.22. 19:04

paleoporn vol 2.

Paleo nutella a kölköknek

2012.11.20. 17:11

Szerencsétlen Pietro Ferrero bácsi forog a sírjában.

Nem rossz...edzésterv

arrrhhh omlette au fromage :D

Paleolit főzőcske

2012.11.19. 20:04

A videó terjesztési jogait nem birtoklom, csak simán elloptam. sorry

Sardinia á la Szicília

2012.11.19. 19:49

Sardinia á la Sicilia

2 főre:

Hozzávalók:

Elkészítés
  1. Mossuk át a halakat, vágjuk le a fejüket, majd a nyaktól a farokig vágjuk fel a hasukat.
  2. Nyúljunk be, ujjal szedjük ki a belsőségeket.
  3. Kenjük be sóval, olívaolajjal a halak belsejét, tehetünk beléjük kis rozmaringot, fokhagymaszeleteket is.
  4. Tegyünk egy edénybe olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, sót, rozmaringot, mehetnek bele a szardíniák is, marináljuk őket 1-2 órán át.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  6. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, arra mehetnek szépen egymás mellé a halak.
  7. Megsütjük a sütőben, és tálalhatunk.sardine-artichokesardine-artichoke.jpg