Paleolit pizza receptje

2012.10.03. 14:09

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • Mandulaliszt kb. 5-10 dkg 
  • Pirospaprika  2-3 db; helyette lehet használni paprikakrémet vagy sűrített paradicsomot
  • Tetszés szerinti zöldségek: gomba, cukkini, palizsán stb
  • Só, bors, fokhagym,a, esetleg más fűszerek
  • Szalámi, sonka, szalonna, kolbász stb.
  • kb. 5 dkg reszelt sajt ( kizárólag kecskesajt, ha szigorúan vesszük a diétát.)
  • Nagy, magas peremű kör alakú tepsi vagy forma
  • Sütőpapír

breakfast-pizza-1024x768.jpg

Elkészítés:

  • A 3 tojás fehérjét verjük fel kemény habbá
  • Óvatosan keverjük bele a tojások sárgáját, a mandulalisztet, a sót, a borsot
  • A mixtúrát öntse egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és vékonyra húzza szét a tésztát
  • 2-3 db piros húsú paprikának vegye le a héját – Ennek módszere: a paprikákat süsse meg kevés olajon sütőben, és ekkor könnyedén lejön a héja
  • A paprikákat apró, minél vékonyabb karikára vágja, és sűrűn borítsa be a pizza-alapot
  • A piros húsú paprikák helyett használhat paprikakrémet vagy paradicsom sűrítményt is, és ezt tegye az alaptésztára
  • Az 1-2 db csípős zöld paprikát is vágja leheletvékony karikákra és ezekkel is szórja meg a tésztát (elhagyható)
  • Sóval, borssal, fokhagymaporral ízesített darált húsból vágjon szedjen le kisebb darabokat és szórja meg vele a tésztalapot, vagy vágja karikára szalámit, sonkát és azzal rakja tele a tésztát
  • Az elkészült pizza-alapra szórjon rá kb. 5 dkg reszelt sajtot 
  •  a 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süsse ropogósra
  • A pizza hamar elkészül a tészta vékonysága miatt

A bejegyzés trackback címe:

https://paleofood.blog.hu/api/trackback/id/tr754817846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.