Pár szelet rostélyost sóval, borssal, kis mustárral fűszerezve zsíron megsütünk. Előbb mindkét oldalukat, aztán lassan párolgatjuk pótolva alatta a vizet, hogy puhuljanak, majd zsírjukra sütjük őket. (Sertéshússal is meg lehet próbálni.)

Mártás:

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes savanyú uborka
  • 1 doboz konzerv gomba vagy kb. 4 nagyobb fej friss
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek mustár
  • bors

Beef Stroganoff 3.jpg

A kockára vágott szalonnát és hagymát megdinszteljük, rátesszük a gombát, a fokhagymát, a fűszereket, legutoljára a felkockázott savanyú uborkát, majd a tejszínt. Ha sűrű, kis vízzel lehet hígítani, ha túl híg, egy pici zabliszttel sűríteni. 
A család nem paleo tagjainak rizst főztem körítésnek, én viszont kockára vágott sült tökkel ettem. Ez utóbbival isteni volt!

forrás: tenyek-tevhitek.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://paleofood.blog.hu/api/trackback/id/tr684903924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.