Paleolit muffin

2012.11.23. 07:15

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mandula
  • 25 dkg reszelt alma
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl zabtejszín (elhagyható) ettől csak gazdagabb ízű és lesz a tészta
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál dióolaj (elhagyható) könnyebben tudod az olajtól lehúzni a papírkosárkát

A muffint ugyanúgy kell sütni, ahogy a korábbi receptekben olvasod.

Javaslat: először a mandulát daráld le és ezután, az őrölt mandulába reszeld az almát és ezt követően tegyél bele nyírfacukrot. Nekem az a tapasztalatom, hogy ebben a sorrendben a reszelt alma nem engedi ki a levét, illetve a mandula azonnal felszívja, főleg ha a nyírfacukrot a végén kevered hozzá. Így talán nem lesz híg a tészta.

muffin10.jpg

A receptet köszönjük a bűbájos Andreának, jutalma 4 km ingyen futás. Gratulálunk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://paleofood.blog.hu/api/trackback/id/tr834915530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.