Füstölés házilag

2012.11.26. 18:10

Ki ne szeretné a füstölt ételeket? Azt azonban kevesen tudják, hogy akár otthon is elkészíthetjük ezeket az ínyencségeket. Nincs másra szükségünk, mint némi keményfa forgácsra, lehetőleg bükkre, és egy erre alkalmas barkács füstölőre, melynek elkészítése még a legegyügyűbb ember számára is egyszerű. A következőket kell beszereznünk: egy fémrács, erre helyezzük majd a füstölnivalót. Egy fémtálca, egy gázégő (szabad tűzön is lehet), valamint egy fedő.  A lényege az egésznek az, hogy forró füst alatt tartsuk kb. 30 - 60 percig a húst, halat stb., de ne túl meleg alatt, mert akkor meg is sül. Igény szerint a forgácsot borókával, babérral kakukkfűvel fűszerezhetjük. Enjoyy!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleofood.blog.hu/api/trackback/id/tr894926900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.