Paleolit muffin
2012.11.23. 07:15
Hozzávalók:
- 15 dkg darált mandula
- 25 dkg reszelt alma
- 4 dkg nyírfacukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl zabtejszín (elhagyható) ettől csak gazdagabb ízű és lesz a tészta
- 2 tojás
- 1 evőkanál dióolaj (elhagyható) könnyebben tudod az olajtól lehúzni a papírkosárkát
A muffint ugyanúgy kell sütni, ahogy a korábbi receptekben olvasod.
Javaslat: először a mandulát daráld le és ezután, az őrölt mandulába reszeld az almát és ezt követően tegyél bele nyírfacukrot. Nekem az a tapasztalatom, hogy ebben a sorrendben a reszelt alma nem engedi ki a levét, illetve a mandula azonnal felszívja, főleg ha a nyírfacukrot a végén kevered hozzá. Így talán nem lesz híg a tészta.
A receptet köszönjük a bűbájos Andreának, jutalma 4 km ingyen futás. Gratulálunk! :)
Nem rossz...edzésterv
Paleolit főzőcske
2012.11.19. 20:04
A videó terjesztési jogait nem birtoklom, csak simán elloptam. sorry
Sardinia á la Szicília
2012.11.19. 19:49
Sardinia á la Sicilia
2 főre:
Hozzávalók:
- 50 dkg szardínia
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- rozmaring
- fokhagyma
- Mossuk át a halakat, vágjuk le a fejüket, majd a nyaktól a farokig vágjuk fel a hasukat.
- Nyúljunk be, ujjal szedjük ki a belsőségeket.
- Kenjük be sóval, olívaolajjal a halak belsejét, tehetünk beléjük kis rozmaringot, fokhagymaszeleteket is.
- Tegyünk egy edénybe olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, sót, rozmaringot, mehetnek bele a szardíniák is, marináljuk őket 1-2 órán át.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A tepsibe tegyünk sütőpapírt, arra mehetnek szépen egymás mellé a halak.
- Megsütjük a sütőben, és tálalhatunk.