Paleolit muffin

2012.11.23. 07:15

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mandula
  • 25 dkg reszelt alma
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl zabtejszín (elhagyható) ettől csak gazdagabb ízű és lesz a tészta
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál dióolaj (elhagyható) könnyebben tudod az olajtól lehúzni a papírkosárkát

A muffint ugyanúgy kell sütni, ahogy a korábbi receptekben olvasod.

Javaslat: először a mandulát daráld le és ezután, az őrölt mandulába reszeld az almát és ezt követően tegyél bele nyírfacukrot. Nekem az a tapasztalatom, hogy ebben a sorrendben a reszelt alma nem engedi ki a levét, illetve a mandula azonnal felszívja, főleg ha a nyírfacukrot a végén kevered hozzá. Így talán nem lesz híg a tészta.

muffin10.jpg

A receptet köszönjük a bűbájos Andreának, jutalma 4 km ingyen futás. Gratulálunk! :)

Újabb követendő edzés

2012.11.22. 19:04

paleoporn vol 2.

Paleo nutella a kölköknek

2012.11.20. 17:11

Szerencsétlen Pietro Ferrero bácsi forog a sírjában.

Nem rossz...edzésterv

arrrhhh omlette au fromage :D

Paleolit főzőcske

2012.11.19. 20:04

A videó terjesztési jogait nem birtoklom, csak simán elloptam. sorry

Sardinia á la Szicília

2012.11.19. 19:49

Sardinia á la Sicilia

2 főre:

Hozzávalók:

Elkészítés
  1. Mossuk át a halakat, vágjuk le a fejüket, majd a nyaktól a farokig vágjuk fel a hasukat.
  2. Nyúljunk be, ujjal szedjük ki a belsőségeket.
  3. Kenjük be sóval, olívaolajjal a halak belsejét, tehetünk beléjük kis rozmaringot, fokhagymaszeleteket is.
  4. Tegyünk egy edénybe olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, sót, rozmaringot, mehetnek bele a szardíniák is, marináljuk őket 1-2 órán át.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  6. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, arra mehetnek szépen egymás mellé a halak.
  7. Megsütjük a sütőben, és tálalhatunk.sardine-artichokesardine-artichoke.jpg
süti beállítások módosítása