Extra paleo kaja: marha Stroganoff módra
2012.11.12. 19:15
Pár szelet rostélyost sóval, borssal, kis mustárral fűszerezve zsíron megsütünk. Előbb mindkét oldalukat, aztán lassan párolgatjuk pótolva alatta a vizet, hogy puhuljanak, majd zsírjukra sütjük őket. (Sertéshússal is meg lehet próbálni.)
Mártás:
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 közepes savanyú uborka
- 1 doboz konzerv gomba vagy kb. 4 nagyobb fej friss
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek mustár
- só
- bors
A kockára vágott szalonnát és hagymát megdinszteljük, rátesszük a gombát, a fokhagymát, a fűszereket, legutoljára a felkockázott savanyú uborkát, majd a tejszínt. Ha sűrű, kis vízzel lehet hígítani, ha túl híg, egy pici zabliszttel sűríteni.
A család nem paleo tagjainak rizst főztem körítésnek, én viszont kockára vágott sült tökkel ettem. Ez utóbbival isteni volt!
forrás: tenyek-tevhitek.hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.